Кажуть, що цю зупку придумав король Людовік у мисливському будиночку, маючи в запасі лише цибулю, вершкове масло й шампанське. Він усе змішав – і винайшов справжній кулінарний шедевр.
Цибуля тушкована в білому вині, з бульйоном, прянощами і вершковим маслом – це неймовірна смакота. Родзинка страви – у подачі з грінками в шапці сиру, передає ТСН.
Цибулева зупка
Інгредієнти:
4 великі цибулини
4 ст. л. вершкового масла
1 ст. л. борошна
по 0,5 ч. л. солі й цукру
150 мл білого сухого вина
500 мл курячого бульйону
150 г твердого сиру
хліб для грінок
Покроковий рецепт:
Крок 1: цибулю очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Обсмажити на вершковому маслі та невеликому вогні до золотистого кольору.
Крок 2: додати спеції і борошно і, постійно помішуючи, смажити ще хвилину. Влити біле сухе вино, збільшити вогонь і випарювати 5-10 хвилин.
Крок 3: влити бульйон. Закрити кришкою і варити 15-20 хвилин.
Крок 4: розігріти духовку до 140 градусів і приготувати в ній грінки.
Крок 5: сир натерти на терці. Дістати грінки з духовки і щедро їх посипати сиром.
Крок 6: суп перелити в жаростійкі горщики або тарілки, в кожну покласти 1-2 грінки і запекти в режимі гриль до апетитної золотистої скоринки.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини