Густий суп і пиріг з м’яса – розшифрували найдавніші кулінарні рецепти

У Єльському університеті розшифрували вавилонські клинописні таблички із кулінарними рецептами. Їм приблизно 3800 років.

Вавилоняни готували різноманітні страви. Варили густий суп з ягня і буряка, м’ясний бульйон із зірою і меленим коріандром. Стародавні страви прикрашали тонко нарізаною єгипетською цибулею-пореєм, повідомляє “Урядовий кур’єр“.



На табличках виявили листковий пиріг з м’яса птиці. Його подавали під кришкою з тіста. У давніх текстах є згадки про те, як готувати рибу і десерти. Дослідники вважають, що в стародавньому Вавилоні зародилися традиції, які зберігаються в кухні народів сучасного Іраку.

Усього виявили півмільйона вавилонських табличок. Лише в чотирьох з них вчені знайшли кулінарні рецепти. Це найдавніші рецепти в світі.

Готувати страви за давніми рецептами важко. У табличках вказані лише інгредієнти, з яких слід готувати, але повністю відсутня згадка про пропорції. Тому відновити їх можна, лише покладаючись на досвід сучасних кухарів.

Команда археологів, хіміків харчової промисловості та експертів з кулінарних традицій Близького Сходу працюють над приготуванням страв. Фахівці дійшли висновку, що ці страви є не дуже смачними.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини