До складу березового соку входять поживні речовини, корисні для організму людини.
Такі елементи як кальцій, залізо, глюкоза, дубильні речовини й органічні кислоти допомагають боротися з авітамінозом, покращують імунітет. Також березовий сік позитивно впливає на стан шкіри й волосся, – пише Газета.юа.
Краще вживати свіжий напій, але в необробленому вигляді березовий сік можна зберігати не більш ніж 5 днів у прохолоді.
Щоб смакувати соком увесь рік, його можна законсервувати на зиму в домашніх умовах.
Березовий сік з лимоном.
Інгредієнти:
– 3 л березового соку;
– 1 лимон;
– 150-200 г цукру.
Спосіб приготування:
Сік у каструлі доведіть до 90°C, але не дайте йому закипіти, інакше всі корисні речовини випаруються. Наріжте лимон кружальцями й покладіть на дно банки. Зніміть піну. Коли рідина дійде до кипіння – додайте цукор. Помішайте рідину до повного розчинення цукру. Залийте в простерилізовані банки й щільно закрийте.
Березовий сік зі смородиною.
Інгредієнти:
– 3 л березового соку;
– 15 г лимонної кислоти;
– 10 гілочок смородини;
– 100-200 г цукру
Спосіб приготування:
Сік поставте на вогонь і доведіть до 90°C. Зніміть піну й додайте цукор і лимонну кислоту. Добре розмішайте напій. Гілочки смородини вимийте й наріжте так, щоб вони помістилися в банку. Розлийте сік у банки, щільна закрийте кришки й загорніть банки в ковдру.
Березовий сік “Ліптон”.
Інгредієнти:
– 3 л березового соку;
– 100-200 г цукру;
– 15 г лимонної кислоти;
– 100 г сушених яблук;
– 1 лимон.
Спосіб приготування:
Сік поставте на вогонь і доведіть до 90°C. Додайте цукор, лимонну кислоту й сушені яблука. Залийте в стерильні банки, додайте 4 кружальці лимону щільно закрийте кришками.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини