Як із березового соку зробити смакоту – рецепти, які можуть здивувати

До складу березового соку входять поживні речовини, корисні для організму людини.

Такі елементи як кальцій, залізо, глюкоза, дубильні речовини й органічні кислоти допомагають боротися з авітамінозом, покращують імунітет. Також березовий сік позитивно впливає на стан шкіри й волосся, – пише Газета.юа.

Краще вживати свіжий напій, але в необробленому вигляді березовий сік можна зберігати не більш ніж 5 днів у прохолоді.



Щоб смакувати соком увесь рік, його можна законсервувати на зиму в домашніх умовах.

Березовий сік з лимоном.

Інгредієнти:

– 3 л березового соку;

– 1 лимон;

– 150-200 г цукру.

Спосіб приготування:

Сік у каструлі доведіть до 90°C, але не дайте йому закипіти, інакше всі корисні речовини випаруються. Наріжте лимон кружальцями й покладіть на дно банки. Зніміть піну. Коли рідина дійде до кипіння – додайте цукор. Помішайте рідину до повного розчинення цукру. Залийте в простерилізовані банки й щільно закрийте.

Березовий сік зі смородиною.

Інгредієнти:

– 3 л березового соку;

– 15 г лимонної кислоти;

– 10 гілочок смородини;

– 100-200 г цукру

Спосіб приготування:

Сік поставте на вогонь і доведіть до 90°C. Зніміть піну й додайте цукор і лимонну кислоту. Добре розмішайте напій. Гілочки смородини вимийте й наріжте так, щоб вони помістилися в банку. Розлийте сік у банки, щільна закрийте кришки й загорніть банки в ковдру.

Березовий сік “Ліптон”.

Інгредієнти:

– 3 л березового соку;

– 100-200 г цукру;

– 15 г лимонної кислоти;

– 100 г сушених яблук;

– 1 лимон.

Спосіб приготування:

Сік поставте на вогонь і доведіть до 90°C. Додайте цукор, лимонну кислоту й сушені яблука. Залийте в стерильні банки, додайте 4 кружальці лимону щільно закрийте кришками.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини