Абрикоси – дуже корисні фрукти, в них цілий набір необхідних для організму вітамінів – А, В, С, Е, Р, РР, а також у них багато калію, магнію, фосфору, натрію, заліза і йоду. Найважливіше, що їх можна їсти в будь-якому вигляді, варити смачне варення, робити желе, компоти, морозиво й ароматні пироги.
Редакція FoodOboz поділиться з вами 3 смачними рецептами абрикосового варення, яке стане найкращими ласощами в холодний, зимовий вечір.
1. Варення з абрикосів часточками
Інгредієнти:
- абрикоси – 1 кг
- цукор – 3 склянки
- вода – 1 склянка
Спосіб приготування:
- Помийте ретельно абрикоси, розділіть на 2 половинки, видаліть кісточку.
- Зробіть сироп: змішайте цукор із водою, доведіть до кипіння на слабкому вогні.
- Абрикоси залийте гарячим сиропом, залиште на 1-2 години добре настоятися, щоб вони пустили сік, періодично помішуйте.
- По закінченні часу – злийте сироп із соком знову в підхожу ємність і варіть до кипіння.
- Опісля – отриманим сиропом знову залийте абрикоси, поставте на вогонь і варіть до кипіння, розлийте в стерильні банки, законсервуйте.
- Банки обов’язково переверніть догори дном, накрийте теплою тканиною і після того, як вони повністю охолонуть, – перенесіть у прохолодне, темне місце.
2. Густий абрикосовий джем із корицею і лимонами
Інгредієнти:
- абрикоси – 1,5 кг
- цедра – 1-2 ч. л.
- лимонний сік – 4 ст. л.
- цукор – 600-700 г
- кориця – 1 паличка
Спосіб приготування:
- Помийте, очистьте від кісточок абрикоси. Потім – наріжте шматочками, посипте цукром, залиште так на 1-2 години, щоб фрукти пустили сік.
- Натріть цедру, вичавіть з лимона сік, додайте все до абрикосів разом із корицею, ретельно перемішайте і варіть до кипіння, ще 10 хвилин.
- Готове варення розлийте в баки і законсервуйте.
3. Абрикосовий джем з апельсином
Інгредієнти:
- абрикоси – 1 кг
- апельсини – 2 шт.
- цукор – 500 г
Спосіб приготування:
- Абрикоси помийте і розділіть навпіл, видаліть кісточку.
- Видавіть сік з апельсинів.
- У велику каструлю, бажано з товстим дном, викладіть абрикоси, вилийте сік, засипте цукром, перемішає і так залиште на 1 годину, щоб з’явився сік.
- Опісля – варіть на слабкому вогні, обов’язково роздавіть дерев’яною ложкою абрикоси, щоб вийшло однорідне пюре, ретельно перемішайте і варіть ще близько 15-20 хвилин.
- Готове варення збийте блендером до однорідності, перекладіть у стерильні баки і дайте повністю охолонути.
- Можна законсервувати або ж просто накрити капроновою кришкою і поставити в холодильник. Так можна зберігати – до 2-х тижнів.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини