Який найбільш незвичний шоколад?

Мільйони людей у світі люблять шоколад і тратять на цей продукт мільярди доларів. Сьогодні існує величезна кількість різноманітних видів шоколадної продукції, деякі з них дуже не звичні, але полярні в окремих країнах. Якщо вам набрид звичайний білий, молочний або чорний шоколад пропонуємо дізнатися, який буває самий незвичайний шоколад у світі.

Популярність шоколаду підтверджує той факт, що продажі цих ласощів Лише в Сполучених Штатах Америки в 2017 році переступили позначку в 100 млрд доларів. У деяких країнах заведено святкувати день шоколаду. Все це змушує виробників експериментувати зі смаками і намагатися виділитися на ринку. Іноді це призводить до несподіваних результатів, – пише factday.



Поєднання шоколаду з алкоголем давно вважається вишуканим, проте мова зазвичай йде про коньяк. У Швейцарії, яка славиться своїми солодощами, виготовляють шоколад з абсентом, який додають в начинку. Звісно кількість абсенту дуже мала і тому сп’яніти від такої шоколадки не можливо.

Чіпси в шоколаді та шоколад зі шматочками картопляних чіпсів

Важко собі уявити, але шоколад можна поєднати навіть з картопляними чіпсами. Відома компанія Lay’s виготовляє чіпси, які занурюють в молочний шоколад. Також є шоколадки, від виробника Sanders, в які додають хрусткі картопляні чіпси.

Шоколадна фабрика Buckers Backhaus виготовляє шоколад в начинці якого використовуються чорні трюфелі, вершки та цибуля. Шоколад виготовляється в вручну і лише з натуральних компонентів.

Шоколад з додаванням карі

Приправа карі відома своїм незвичайним ароматом і цим скористалася одна з американських компаній, яка використала гострі прянощі в своїй кондитерській продукції. Карі в поєднанні з шоколадом має дуже екзотичний смак.

В Об’єднаних Арабських Еміратах дуже поширений шоколад з верблюжого молока. Вся річ у тому, що тут це молоко користується особливим попитом, воно містить менше жиру і тому, вважається більш корисним. Виробники цих солодощів запевняють, що їх продукт не зашкодить навіть людям, які слідкують за фігурою.

Кіткат зі смаком сиру і зелений васабі

Незвичним гострим смаком та кольором здивували і виробники KitKat. Батончики, які виготовляються в Японії, мають зеленуватий відтінок та смак васабі. Також не менш дивними є KitKat Cheesy – солонувато-кислі шоколадні батончики зі смаком сиру.

У світі існує шоколад з пелюстками троянд, цю романтичну добавку першими використали кондитери з Франції. В шоколад додають пелюстки троянди, а також лаванди і фіалок в засушеному або зацукрованому вигляді. І хоч їх смак в шоколаді ледь помітний, запах в таких солодощах, виходить дуже приємний.

Шоколад з пелюстками троянди, лаванди та фіалок

Багато людей люблять шоколад за його солодкий смак, що викликає критику у цінителів чорного шоколаду. Однак і перших, і других здивує солоний шоколад. Плитки солоного шоколаду дуже популярні в США, вважається, що присмак солі підсилює смак шоколаду.

І на останок, ми не могли оминути увагою шоколад з салом. Таке незвичне поєднання вигадали українські кондитери. Сало в шоколаді прийдеться до смаку людям, які люблять поекспериментувати оскільки його смак дуже не звичний. До речі, це не перше дивне поєднання шоколаду, можна зустріти і шоколад з грибами та навіть з додаванням смаженого бекону та гострого перцю.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини