Українка, мешканка Херсона, Тамара Пацалова поділилася своїми враженнями про відпочинок в Туреччині під час пандемії коронавірусу.
Про це пише “Типичный Херсон” з посиланням на Facebook-сторінку дівчини.
Згідно відомої інформації, станом на сьогодні, 16 липня, в Туреччині 12 788 інфікованих COVID-19, майже 198 тисяч громадян вже вилікувалися, смертність від коронавируса становить 2,5%. Таку епідеміологічну ситуацію влада вважає не критичною. Ще 11 червня тут відкрили кордони для туристів, маючи амбітні плани на в’їзд громадян з 40 країн.
Але поки з відпочиваючими негусто, тому що світ ще досить обережний в питанні пасажирських перельотів. Повітряне сполучення з Туреччиною Україна відновила з 1 липня. У цей день з Києва відправилися відразу 6 літаків: в Анкару, Стамбул, Анталію, Бодрум.
Херсонка Тамара Пацалова зараз відпочиває в Анталії. Дівчина розповіла, що подорож вона бронювала заздалегідь і, на відміну від багатьох українців, їй пощастило. Тепер вона розуміє, що вибір саме з Туреччиною був правильний, бо якби замовила тур, наприклад, в європейській країни, подорожі б не відбулося.
В Анталії Тамара летіла прямим рейсом з Одеси. Вона розповідає – вхід в аеропорт тільки через температурний скринінг і в масках, але потім її можна зняти, а соціальної дистанції практично ніхто не дотримується.
У сам літак теж пропускають в масках і знову вимірюють температуру. В салоні, говорить жінка, пасажири заповнювали якісь анкети з питаннями про коронавірус. Після прибуття пасажирів в Анталію, їх температурою не цікавляться. Тамару дуже вразила порожнеча в аеропорту.
“Аеропорт напівпорожній, для Анталії це так незвично! На майданчику трансфера теж автобусів мало! Приїхавши в готель і потрапивши на ресепшн, я запитала – чи є ще люди крім нас? Сказали, що починають заїжджати”, – написала Тамара на своїй сторінці в Фейсбук .
Перед тим, як заселити відпочиваючих, в холі вимірюють температуру. За словами херсонки, в готелі все як завжди, нічого незвичайного, крім того, що в ресторан зайти можна тільки в масці і через температурний скринінг.
Принцип харчування традиційний – шведський стіл, коли кожен обирає страви на свій смак. Відпочиваючим, які тільки приїхали, допомагає персонал, ходячи поруч з тарілкою, але згодом посуд все-таки довіряють гостю, офіціанти тільки насипають страви, які вибирає клієнт.
Що ж до розваг, розповідає Тамара, дискотека в готелі табу, як і водні ігри в басейні, а ось вечірнє шоу є. Сервіс в готелі на високому рівні. Погода в Анталії спекотна, море прогрівається до +28. Тамара говорить, що турки раді бачити гостей просто як ніколи, тому рекомендує відпочинок в Анталії.
“Загалом, хто збирався – летіть! Все добре!” , – зробила висновок українка.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини