М’ясо тунця допоможе подолати коронавірус? Лікарка спростувала фейк

Інформацію про те, що нібито в м’ясі тунця містяться речовини, які можуть боротися з коронавірусом, слід розглядати як міф.

Про це під час ефіру заявила лікарка-епідеміологиня Людмила Мухарська. “Я думаю, що це на сьогодні треба розглядати як міф, тому що, навіть якщо і проводяться такі дослідження, то ще замало часу, щоб вони підтвердилися як доказові”, – наголосила вона, – пише OBOZREVATEL .



Так медикиня прокоментувала результати дослідження, що було проведено в Бохайському університеті (Китай). Вчені дійшли висновку, що у м’язових волокнах цієї риби міститься пептид, що може руйнувати COVID-19.

Лікарка також прокоментувала ще одну поширену думку про те, що нібито людям, які перехворіли на коронавірус або які були вакциновані, не обов’язково дотримуватися санітарних правил, зокрема, носити захисну маску.

“Мені важко це зрозуміти, тому що, щоб знімати ці обмеження, треба знати статус людини, наскільки в неї є захисний титр антитіл, який може доводити, що людина захищена. А робити це можна, проводячи лабораторні дослідження, які коштують чимало”, – пояснила Мухарська.

Таким чином, на її думку, до закінчення пандемії санітарних правил мають дотримуватися усі без винятку. “Доки в світі йде пандемія, а у нас епідемія, будь-яка людина має розглядатися як така, що теоретично може бути носієм вірусу. Заходів, щоб захистити себе і оточуючих, треба дотримуватися”.

“Ще дуже рано розслаблятися. Тут треба розуміти, що підтримка оптимістичних заяв (президента України Володимира Зеленського на форумі з коронавірусу, – Ред.) лежить також в полі дотримання всіх необхідних протиепідемічних заходів”, – підсумувала вона.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини