Напередодні ресторанний путівник Michelin офіційно повідомив, що починає оцінювати ресторани Москви, де готують “емблематичні перші страви країни — борщ і розсольник”.
Слова про “російський” борщ викликали хвилю обурених коментарів у соцмережах. Коментатори дивуються, коли борщ встиг стати традиційним блюдом російської кухні, через що навіть поставили під сумнів професіоналізм і компетентність інспекторів Michelin. На скандал з борщем звернули увагу в посольстві України у Франції, – пише novyny.online.
Українські дипломати пояснили співробітникам компанії, що борщ — це українська страва. У Michelin принесли вибачення за “гастрономічну необережність з небажаним політичним присмаком” і пообіцяли називати борщ в Росії “варіаціями”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посольства України у Франції.
“Первісну версію прес-релізу, в якій говорилося про” емблематичні національні перші страви російської кухні — борщ і розсольник”, після звернення Посольства виправлено. Тепер “на кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві і пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, розсольник , а також борщ в можливих формах і варіаціях”. Борщ наш!”, — повідомили українські дипломати про вибачення Michelin за “російський” борщ.
Крім цього в посольстві повідомили, що вже почали роботу над мішленівським гастрономічним гідом по ресторанах Києва. Відзначається, що в Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо, запрошення відвідати Україну і спробувати автентичного українського борщу, щоб зняти всі питання.
Нагадаємо, кілька днів тому найвідоміший ресторанний гід світу Michelin оголосив, що починає гід по ресторанах Москви. Автори путівника відзначили, що там пропонують “емблематичне для Росії блюдо” — борщ. У прес-релізі компанії вказали, що інспектори Michelin “були вражені різноманіттям кулінарної спадщини Росії і відданістю її кухарів автентичної кухні, створеної на місцевих продуктах”.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини