«Ми вчинили опір Росії та її пpoпаганді» – Клопотенко розповів, як відвоював перед світом український борщ

Шеф-кухар та телевеведучий Євген Клопотенко розповів, як відвоював український борщ для України перед цілим світом. Місяць тому він добився того, щоб борщ офіційно зареєстрували в Україні як національну страву.

Це, стверджує Клопотенко, запустило потужну інформаційну хвилю і нашим борщем зацікавилися провідні світові ЗМІ. Про це він написав у Facebook, – повідомляє Шляхта не працює.

“Місяць тому, 6.10, я добився того, що борщ офіційно зареєстрували в Україні як національну страву. Ця подія запустила величезну інформаційну хвилю у світі. Спочатку про це написали в The Times and The Sunday Times. Потім – The Washington Post Magazine. Наступними стали The New York Times. Далі – підкаст для канадської CBC News та десятки похідних статей. Ніколи не міг подумати, що буду спілкуватися з топовими світовими ЗМІ.



Подія наробила галасу через те, що борщ – це не просто страва. Це частина української ідентичності та наша національна цінність. Потужний культурний феномен, відповідь на питання «що єднає українців та відрізняє їх від інших націй». 6.10 ми не просто сказали про те, що борщ – український. Ми вчинили опір Росії та її пpoпаганді, і нас підтримав світ. Хто не знав, в Росії вірять, що борщ – то їхній національний суп. Сусідам після всіх новин трохи поплохєло і мені написали з російсьского ТБ. Я відмовився з ними розмовляти, бо не збираюся підкидати інформаційне паливо в їхню машину пpoпаганди.

Це все – лише початок. Ми ще поговоримо про борщ та Україну зі світом, але вже на більш високому рівні. Перший інформаційний етап підходить до кінця. Далі буде. Ми переможемо!

Залишаю вам посилання на статті про борщ, про які згадував на початку:

The Times: https://bit.ly/3ewNBPY
The Washington Post: https://wapo.st/3548eQi
The New York Times: https://nyti.ms/3ewXrBk
CBC: https://bit.ly/2GAOydD
————
Якщо вам зараз сильно закортіло борщу, то зготуйте його за рецептом з klopotenko.com/uk/. Чи підіть до 100 років тому вперед – я об’їздив всю Україну, щоб відтворити там такий борщ, від якого піднебіння лоскоче. Обійняв.”

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини