Відкриваю духовку, дістаю лист з маковими булочками і аромат розлітається по всьому будинку. Відразу нахлинули спогади. Ось і сьогодні пропоную рецепт булочок з дитинства, тільки дріжджі замінила на сухі. І мак готувала, як бабуся, тільки за допомогою блендера.
На аромат збіглися рідні, заварили чорний чай з м’ятою і потихеньку, за приємною бесідою, булочки зникли з тарілки. Раджу і вам приготувати їх.
Інгредієнти:
250 мл молока
3 ст. л. цукру
6 г сухих дріжджів
3 ст. л. соняшникової олії
50 г розтопленого вершкового масла
2 яйця
1/4 ч. л. солі
500 г борошна
Для начинки:
130 г маку
2 ст. л. цукру (або за смаком)
50 г розтопленого вершкового масла
жовток
1 ст. л. молока
Як приготувати макові булочки:
У тепле молоко додаю 1 ст. л. цукру і дріжджі. Даю постояти 15 хвилин, до утворення “шапочки”.
Додаю цукор, що залишився, ванільний цукор, олію, розтоплене вершкове масло, яйця. Перемішую і солю.
Поступово додаю борошно, замішую тісто. Накриваю ємність з тістом і ставлю в тепле місце на 1 – 1,5 години. Даю тісту підійти.
Тим часом готую макову начинку. Мак заливаю кип’ятком і даю постояти 10 – 30 хвилин. Відціджую і розміщую в чашу блендера.
Додаю цукор і перетираю. Мак можна збити занурювальним блендером або пропустити через м’ясорубку.
Тісто, що підійшло ділю навпіл. Кожну частину розкачую в пласт (у мене шириною 36 см).
Змащую маслом і розподіляю макову начинку (відступивши від краю 2 см).
Скачую в рулет і ділю на 9 частин по 4 см.
Викладаю булочки на деко, застелений пергаментом. Змащую яйцем, збитим з 1 ст. л. молока. Ставлю в духовку, розігріту до 190 – 200С на 20 хвилин.
Злегка остиглі булочки подаю до чаю або з молоком.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини