Намазка з часнику це – бомба. Як приготувати прості закуски до борщу за рецептами Клопотенка

Смак борщу підкреслюють не лише пампушки, але й різні закуски із сала та часнику. Рецептами смачних намазок поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

“Хочу розповісти вам про дві чудові закуски до борщу. Якщо ви не знали, то запечений часник – це вже не зовсім часник. Бо смак часнику після запікання не має майже нічого спільного з сирим часником. Паста з нього чудово смакуватиме з борщем та шматком чорного хліба, – розповів Клопотенко.

Паста із запеченого часнику



Інгредієнти:

часник – 8-10 шт.,

олія – 4 ст. л.,

сіль та перець – за смаком,

грінки для подачі – за смаком,

Приготування:

Часник очистити від сухого верхнього шару. Позрізати верхівки головок, щоб проглядалися білі зубці. Обгорнути кожну головку в фольгу. Запікати годину при 180 градусах. Дістати часник та дати йому охолонути. Вичавити м’якоть в ступку, додати сіль та перець. Розтерти ступкою до отримання часникової пасти. Влити олію і ретельно вимішати до однорідності. Готову закуску подати до борщу разом із грінками.

“Ще одна закуска, що ідеально смакуватиме до борщу, з сала із часником. Тут ви можете експериментувати та використовувати спеції до смаку. Головне не зменшувати кількість часнику, бо він надає салу особливого пікантного смаку”, – продовжив Клопотенко

Закуска з перетертого сала

Інгредієнти:

сало – 300 г,

часник – 5 зубців,

приправи до салату – 1 ст. л.,

сіль – 1/2 ч. л.,

Приготування:

Очистити сало та часник від шкірки, нарізати шматками й перепустити через м’ясорубку. Всипати спеції та вимішати. Подавати із чорним хлібом.

“Намазка-паста з часнику це бомба! М’яса я не їм, але ось думаю, сало ж не м’ясо”, – прокоментував відео-рецепт Vadim Some

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини