Як часто ви б заходили у кав’ярню за ароматним напоєм, якби щоразу бачили там інформацію про можливу захворюваність на рак?
Речовина акриламід, яка виникає під час її обсмаження, може викликати рак, тому кавові мережі зобов’язали попереджувати про це на своїй продукції, вирішив суд у Лос-Анжелесі.
Постанова суду поширюється на близько 90 компаній, пов’язаних з продажем кави, пише DW.
Серед них – відома мережа Starbucks.
Компанії не змогли довести суду, що акриламід у каві не несе потенційного ризику виникнення онкологічних захворювань.
Неурядова організація СERT, яка інформує мешканців про токсичні речовини, подала в суд на мережі кав’ярень ще у 2010 році.
На думку представників організації, акриламід, який утворюється при обсмаженні кавових зерен, є канцерогеном.
А оскільки ця речовина може викликати рак, то на упаковці з продукцією, в якій вона є, має міститись попередження, кажуть закони штату.
Кавові компанії натомість заявляють, що концентрація акриламіду в каві надто незначна, щоб попереджувати про це покупців.
Але довести цю точку зору суду їм не вдалось.
Тепер Асоціація виробників кави планує оскаржувати рішення.
“Попередження про ризик раку на каві обманювало б“, – заявив віце-президент асоціації Уільям Мюррей. Мовляв, численні дослідження довели користь кави для здоров’я.
Джерело: Українська Правда. Життя
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини