Хоча огірки і складаються на 95% з води, але решта п’ять відсотків – дуже корисна, багата вітамінами, мінералами клітковина.
Про це розповіла американський лікар Люсія Гарсіа, пише Quora, передає РБК-Україна.
“Вам не потрібно очищати огірок, щоб з’їсти його, просто кілька разів промийте його чистою водою. Шкірка огірків їстівна, а вживання в їжу огірків з шкіркою забезпечує найбільшу кількість поживних речовин”, – говорить лікар.
Саме в шкірці, за словами доктора Гарсіа, його “поживна сутність”.
Шкірка огірка має антибактеріальний, протизапальний, дезінтоксикаційний та інші ефекти.
Які важливі речовини містить шкірка огірків
Огірки багаті вітаміном К, дуже важливим для організму. 80% вітаміну зосереджено в шкірці овоча.
Шкірка огірка містить велику кількість нерозчинних харчових волокон, які сприяють очищенню травного тракту, стимулюють моторику шлунково-кишкового тракту і скорочують час перебування їжі в кишечнику.
Крім вітаміну К, в овочі містяться А, С, групи В, а також мінерали – залізо, калій, фосфор, мідь і магній.
Кому огірки потрібні особливо
Овоч рекомендують вживати людям, схильних до повноти і діабетикам. Адже мінеральний склад продукту сприяє зниженню рівня цукру в крові, очищенню судин і виведенню надлишків жиру з організму.
Огірки позитивно впливають на стан шкіри. При регулярному вживанні овоча проходять висипання, почервоніння, сухість і лущення. Шкіра насичується вологою, стає пружною і бархатистою.
А природний флавонол фісетин, що міститься в овочі, запобігає прогресуючим порушенням пам’яті та інтелекту, пов’язаних з нейродегенеративними захворюваннями.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини