Овочеве рагу з баклажанами, солодким перцем і картоплею – відмінний гарнір до м’яса, шикарна страва в піст. Смачно і ситно.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Картопля – 3-4 шт.
- Баклажани – 3 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Помідори – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Олія – 30 мл
- Овочі можна брати в будь-якому співвідношенні.
Як приготувати овочеве рагу з баклажанами і картоплею:
- Баклажани очистити, нарізати кубиками. Посолити, перемішати, залишити на 15 хвилин. Промити в холодній воді, віджати.
- Цибулю очистити, вимити, дрібно нарізати.
- Моркву очистити, вимити, натерти на крупній тертці або нарізати соломкою.
- Перець вимити, очистити від насіння нарізати кубиками або соломкою.
- Помідори вимити, нарізати кубиками.
- Картоплю вимити, очистити, нарізати кубиками.
- Розігріти сковороду, налити соняшникову олію. У гарячу олію викласти цибулю і моркву. Готувати на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини.
- У сотейник викласти всі овочі, посолити, поперчити, перемішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Готувати овочеве рагу з картоплею на мінімальному вогні, періодично помішуючи, до готовності картоплі (близько 20 хвилин).
Овочеве рагу з баклажанами, солодким перцем і картоплею готове!
Можна подавати овочеве рагу з баклажанами до столу.
Смачного!
За матеріалами Бджола.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини