Поєднання продуктів у різних країнах світу, які вас можуть здивувати

Те, що ми вважаємо дивною практикою, для інших країн — звична справа.

У кожній країні існують свої поєднання різних продуктів. Варення з чилі вважається нормою для однієї країни, але для жителів іншої держави така страва здається дивною. Ми виділили 7 найбільш незвичайних поєднань продуктів, які можуть ввести цінителів високої кухні в оману, інформує Ukr.Media.

Апельсин з сіллю



Вживання цитрусових разом з сіллю — звичайна практика для жителів Алжиру. Здавалося б, кислий цитрусовий фрукт, а його ще й сіллю приправляють! Однак, місцеві жителі впевнені, що в жарку погоду, характерну для Алжиру, підсолений апельсин помітно краще втамовує спрагу.

Кава, розмарин і часник

Можливо, про каву з сіллю ви чули багато, але кава з часником точно здивує будь-яку людину. Особливий спосіб приготування кави побутує в Туреччині. Під час приготування даного напою використовується гілочка розмарину і додається зубчик часнику. Напій подається разом із солоними оливками. Таке поєднання смаків здасться дивним, але воно цілком “гармонійне”. До того ж, кава, приготована в такий спосіб, непогано втамовує голод.

Картопляна запіканка з маршмеллоу

Ця страва має попит у США. Використовується один із незвичайних сортів картоплі — батат. Використовуючи солодку картоплю, американці готують десерт з прекрасним смаком. Рецептура наступна: бульби батата змішують з маршмеллоу і лимоном, а після цього відправляють у духовку.

Чипси та шоколад

Ще одна незвичайна страва з США. Досить калорійна, але рецепт простий: чипси всього лише поливають розтопленим шоколадом. Для більшості країн це вважається дивною практикою, але для жителів США — звичайна справа.

Варення з перцю чилі

Про любов до чилі в Мексиці знають всі, але мало хто знає про любов до чилі на Балканах. До того ж, на півострові і прилеглих територіях гострий перець подають у цікавий спосіб — у вигляді варення. Такий кулінарний експеримент обернувся успіхом: тепер замість звичного способу використовують варення.

Смажений виноград

Індія подарувала світу не лише купу різноманітних приправ і спецій, але й цікавий спосіб приготування винограду. Індійці дійсно обсмажують виноград на сковорідці, а потім додають його в салат або використовують як гарнір.

Сир, мед і кава

Ще одна кава в списку, але на цей раз у вигляді сухого продукту. У Франції роблять цікаву сирну закуску: скибочку твердого сиру поливають медом і посипають меленою кавою. Вигляд у страви дивний, але смак у будь-якому випадку перевершує очікування.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини