Британські фахівці розповіли про популярному продукті, який може різко підвищувати рівень цукру в крові. Вони радять уникати вживання магазинних соусів
Неправильне харчування, що сприяє постійно високому вмісту цукру в крові, є одним з факторів розвитку цукрового діабету, нагадують медики. За їх словами, різноманітні соуси з магазинних полиць є дуже популярним продуктом, який небезпечний в цьому плані, пише Главком.
Експерти констатують, що будь-який соус, який додається до ту чи іншу страву, повинен містити максимум два грами вуглеводів на порцію. Продукція готового виробництва перевищує цей показник, чим пояснюється її здатність різко підвищувати рівень цукру в крові.
Таким соусом, наприклад, вони вважають популярний в різних країнах світу кетчуп. Одна з його характеристик – високі дози цукру. Даний продукт не можна вживати діабетикам, людям без діабету слід їсти його виключно помірно.
Соєвий соус, майонез, СОСУС барбекю, куплені в магазині, дієтологи також назвали небажаними продуктами через їх насиченості компонентами, негативно впливають на показники складу крові. До того ж вони помітили, що додавання соусів до страв підвищує їх загальну калорійність.
Якщо і ласувати соусом, то приготованим самостійно з натуральних інгредієнтів.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини