Рогалики – солодка випічка родом із дитинства. Їх часто раніше готували в школах. Начинки могли бути абсолютно різноманітними: какао, повидло, мак. У магазинних рогаликах зараз усе ж більше тіста. Тому варто приготувати таку смачну випічку до чаю вдома і обрати будь-який наповнювач за смаком.
Прості рогалики без начинки від yammy_recepts. Опубліковано на сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
маргарин – 200 г
молоко – 1 склянка
дріжджі – 20 г
борошно (скільки візьме тісто)
Спосіб приготування:
1. Замісити тісто, поставити в холодильник на 2 години.
2. Розділити на 2 частини, розкачати коржі.
3. Розрізати на трикутнички, посипати цукром.
4. Згорнути у вигляді рогалика.
5. Верх вмочити у цукор. Випікати за температури 200 градусів до світло-золотистого кольору.
Рогалики з сирною начинкою від nana.s__life. Опубліковано на сторінці в Instagram.
Інгредієнти для начинки:
сир – 180 г
цукор – 2 ст. л.
кукурудзяний крохмаль – 1,5 ст. л.
Інгредієнти для тіста:
сир – 180 г
цукор – 100 г
ванільний цукор – пакетик
сіль – щіпка
олія – 3 ст. л.
молоко – 100 мл. молока
борошно – 250 г
розпушувач – 1 ч. л.
цукрова пудра для посипки
Спосіб приготування:
1. Змішати сир, цукор і крохмаль. Якщо сир зернистий, потрібно добре перетерти через сито або подрібнити блендером.
2. Для тіста, з’єднати сир, цукор, ванільний цукор і сіль, все добре перемішати. Влити масло і молоко, зробити масу однорідною. Просіяти борошно та розпушувач. Замішати м’яке тісто, щоб не липло до рук.
3. Розкачати прямокутник, відрізати нерівні краї і нарізати також на прямокутники.
4. Викласти начинку з одного боку і згорнути в рулет.
5. Відправити в духовку за температури 180 градусів на 25 хвилин. Посипати цукровою пудрою і подавати до столу.
Рогалики на сметані від foody.magic. Опубліковано в Instagram.
Інгредієнти:
маргарин (розтоплений злегка) – 200 г
сметана 20% – 200 г
борошно – 4-5 скл.
яйця – 2 шт.
сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
цукор – 1 ч. л.
тепла вода
Спосіб приготування:
1. Деко застелити пекарським папером.
2. Зробити опару з дріжджів цукру, борошна і теплої води. Коли з’являться бульбашки, замісити тісто.
3. Розділити його на 4 частини.
4. Розкачати в коло товщиною 3 мм, розрізати на клини.
5. Покласти начинку чи просто посипати цукром, сформувати рогалики.
6. Верхню частину вмочити в цукор і покласти на деко (на відстані один від одного).
7. Дати рогаликам піднятися і випікати в розігрітій духовці, до золотистого кольору.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини