Шеф-кухар Євген Клопотенко намагається змінити шкільне меню українських дітей.
У жовтні 2018 року в школах, які приймають участь у його експерименті, будуть випробовувати двотижневе меню, яке на 60% складатиметься із Євгенових страв, а на 40% – із тих, які готували раніше.
Після цього меню Клопотенка планують інтегрувати у всіх школах, які захочуть його собі запровадити.
Щоб зрозуміти, на скільки меню українських школярів відрізняється від раціону їхніх однолітків в інших країнах, пропонуємо просто поглянути на фото, які підготував блогер sweetgreen ще у 2015 році.
Ви здивуєтесь, а може й ні, що меню за три роки не змінилося.
“Щопонеділка у школах дають сосиски, – пояснює Євген Клопотенко. – Чому? Бо на вихідних не можна робити заготовки.
Кухарі не встигають приготувати нічого, тому кожного понеділка у всіх школах України – сосиски“.
Знайомтесь, ось вони.
Блогер, який знімав серію, пояснює, що ці світлини не точно відображають шкільні обіди, а просто показують набір продуктів, які мають знаходитися у шкільних кафетеріях відповідно до державних стандартів для програм шкільних обідів.
Для створення добірки автор також досліджував регіональні кухні та культури продуктів харчування, а також фотографії, які знімали реальні учні в різних країнах.
Чи є у вас фото їжі, яку ваші діти їдять у школі?
Джерело Всвіті.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини