Здається, на планеті немає людини, яка не любить мандарини – не лише дуже смачні фрукти, а й символ святкового настрою взимку.
Нутриціологиня Ольга Дорош в ексклюзивному коментарі розповіла, яка добова норма зимового фрукту та кому варто від нього відмовитись, – пише OBOZREVATEL.
Загальна користь мандарин
За словами експертки, мандарини є хорошим джерелом вітамінів, мінералів, харчових волокон та антиоксидантів. А також допомагають поповнити водний баланс, бо на 85% складаються з води.
Всі перераховані речовини, які містяться у мандаринах та їх шкірках,захищають клітини людини від шкідливих молекул і розвитку хвороб. Зокрема, артриту, деяких видів раку, захворювань серця та хвороби Альцгеймера.
Кому можна їсти мандарини, а кому бажано утриматись
Їсти мандарини можна тим, хто полюбляє цей фрукт. Але от що стосується усіх цитрусових, то нерекомендовано їх їсти людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також при певних захворюваннях нирок та печінки.
Яка добова норма мандарин
Конкретної добової норми не існує. Згідно ВООЗ, цільова кількість ягід та фруктів складає 400 г на день. При цьому Ольга Дорош рекомендує їсти різноманітні фрукти та ягоди, щоб отримати максимальну користь від нутрієнтів.
Як правильно обирати мандарини та на що звернути увагу
Найкраще купувати пружні плоди округлої форми. І обов’язково без чорних точок, вм’ятин гнилі та плісняви.
Плоди, які мають рівномірний колір з жовтим, жовто-оранжевим чи оранжевим відтінком зазвичай є солодшими.
Як поєднувати мандарин у стравах та куди подіти шкурку від фрукта
За словами нутриціологині, мандарини можна їсти в якості перекусу чи як додаток до основного прийому їжі.
Дольками мандарин можна доповнити овочевий салат, а їх шкірку потерти у соус чи запекти у ній м’ясо, птицю, або ж рибу.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини