Апетитний фруктовий десерт буде чудовими ласощами в холодну пору року.
Джем зі слив – смачна солодка заготовка на зиму. Рецепт його приготування в домашніх умовах доволі простий. Сливовий джем оцінять не лише любителі попити чайку, воно ще й буде гарним наповненням для різного печива, пиріжків чи булочок, передає Уніан.
Сливовий джем з лимонною кислотою
Сливи – 1 кг
Цукор – 1 кг
Вода – 0,5 ст.
Лимонна кислота – 0,5 ч.л.
Помити сливи й видалити кісточки. Залити їх водою і покласти на плиту.
Довести сливи до кипіння і варити впродовж 15-20 хвилин. Коли мине вказаний час, засипати у каструлю склянку цукру, все перемішати. Після того, як розчиниться цукор, додати ще склянку цукру і продовжувати цю процедуру до розчинення всього цукру. Потім варити джем на середньому вогні, помішуючи, приблизно 40-45 хвилин. Приблизно за 5 хвилин до готовності джему всипати лимонну кислоту. Готовий сливовий джем розлити по чистих простерилізованих банках і закрити кришками. Дати охолонути.
Джем сливовий з пектином
Слива – 1000 г
Цукор – 900 г
Пектин – 10 г
Кардамон – 1 ч. л.
Сливи промити й видалити кісточки. Пробити блендером до однорідної консистенції. Додати у сливове пюре кардамон.
Далі додати пектин та цукор. Сливове пюре розмішати й залишити на 30-40 хвилин. Ємність з пюре відправити на дуже повільний вогонь. Періодично помішувати його, за необхідності знімати пінку. Варити джем приблизно 30-40 хвилин. Теплий джем розкласти по сухих баночках та остудити. Далі помістити у холодильник до повного охолодження.
Сливовий джем із шоколадом
Сливи – 1 кг
Цукор – 400 г
Темний шоколад – 80 г
Сливи ретельно помити, добре висушити. Потім розрізати кожен плід навпіл і вийняти кісточки. Перекласти сливи у каструлю. Засипати у посуд цукор і добре, але акуратно, перемішати. Накрити каструлю кришкою й залишити на 5-6 годин, щоб фрукти пустили свій сік і стали м’якшими. Покласти каструлю зі сливами на повільний вогонь, довести вміст до кипіння і варити 20-30 хвилин. При цьому знімати пінку, яка утворюватиметься. Постійно помішувати сливи з цукром, щоб не пригоріли. Зняти каструлю з вогню і дати трохи охолонути. Далі невеликими порціями перекласти сливу з каструлі у велике сито та перетерти фруктову частину до стану пюре.
Отримане сливове пюре повернути в каструлю. Шоколад поламати на невеликі шматочки довільної форми й додати до слив. Відправити каструлю на плиту і на повільному вогні довести до кипіння. Варити приблизно ще 10 хвилин на мінімальному вогні, не забуваючи періодично помішувати. Зняти каструлю з джемом із плити. Ретельно помити й стерилізувати банки та кришки в духовці. Перелити гарячий джем у банки і відразу закрити чистими кришками. Зберігати краще в темному прохолодному місці.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини