Функціональний дієтолог і фізіолог доктор Девід Джокерс у своєму блозі написав про те, що свиняче м’ясо токсично для людського організму.
Про це передає УНН.
“Травна система свині унікальна тим, що вона дуже швидко переробляє їжу через один шлунок, що займає близько чотирьох годин. Корові потрібно двадцять чотири години, щоб перетравлювати з’їдену їжу, і вона здатна позбавлятися від зайвих токсинів в процесі травлення. Травна система свині не дозволяє цього, і токсини переносяться в жирові клітини і органи самої свині”, – пояснив він.
Потовиділення — ключовий метод детоксикації, який організм використовує, а у свиней відсутні потові залози, вони просто не потіють, продовжує лікар.
“Коли ми споживаємо свинину, всі ці патогенні мікроорганізми і токсини з навколишнього середовища потрапляють в нашу систему”, — стверджує Джокерс.
Причому багато з цих токсинів не нейтралізуються навіть при смаженні. Методи приготування при високій температурі призводять до утворення гетероциклічних амінів у м’ясі і завдають шкоди більшій частині основних жирів, що робить свинину, шинку або бекон дуже канцерогенними, пише дієтолог.
“Свині багато в чому схожі на сміттєві баки: вони їдять все, що знайдуть, що пояснює одну з причин, чому свинина шкідлива для вас. Я також не вірю, що люди були призначені для того, щоб їсти свиней. Як сказано в Біблії, євреї дотримувалися дієтичних переконань, уникали продуктів зі свинини. (…) Навіть сучасні дослідники стверджують, що свині не підходять для вживання в їжу людиною через високий рівень токсичності, який вони несуть”, – резюмував Джокерс.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини