Топ-3 супи, які можуть зігріти в морозний день

В холодний день, як ніколи хочеться зігрітися гарячим та поживним супом. Якщо банальні рецепти набридли, варто приготувати щось оригінальне, наприклад, французький цибулевий суп, грецьку фасоладу, або ж грузинську чихиртмау.

Про це пише Газета.юа.

Чихиртмау

Час приготування 40 хв.



Інгредієнти:

Куряче біле м’ясо – 500 г

Цибуля – 2 шт.

Яйця – 4 шт.

Вершкове масло – 2 ст. л.

Винний оцет – ½ ч. л.

Часник – 3 зуб.

Кінза, сіль, перець – за смаком

Приготування:

Нарізане кубиками м’ясо викласти в каструлю, залити водою і варити до готовності. Вийняти, процідити бульйон і поставити на повільний вогонь. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити нарізану півкільцями цибулю і заправити бульйон. Збити яйця з оцтом і додати в них суміш із рубленого часнику, солі та перцю. Повільно влити суміш у бульйон, повернути в каструлю курку, дати супу прогрітися і зняти з вогню. При подачі посипати улюбленою зеленню.

Цибулевий суп

Час приготування 30 хв.

Інгредієнти:

Цибуля – 300 г

Олія – 3 ст. л.

Вершкове масло – 50 г

Біле сухе вино – 50 мл

М’ясний бульйон – 1 л м’ясного бульйону

Скибочки сухого хліба

Маасдам – 100 г

Чебрець, лаврове листя, часник – за смаком.

Приготування:

Нарізану півкільцями цибулю обсмажити на сильному вогні. Коли почне темніти, посолити, додати чебрець, лаврове листя, часник. Зменшити вогонь і готувати під кришкою 20 хвилин. Додати вино, зібрати лопаткою те, що пристало до дна сковорідки. Додати бульйон й проварити протягом 25 хвилин. В жаростійку миску налити суп, викласти хліб так, щоб повністю закривав поверхню, посипати натертим сиром й випікати в духовці 5 хвилин при 180 градусах. Подавати гарячим.

Фасолада

Час приготування година.

Інгредієнти:

Квасоля (суха, червона) – 100 г

Кабачок – 150 г

Томати у власному соку (+ сік 150 мл) – 5 шт.

Цибуля ріпчаста – 100 г

Перець болгарський – 150 г

Базилік (свіжий або сушений) – 15 г

Кінза – 20 г

Морква – 100 г

Сіль – за смаком;

Лимон (сік у тарілку) – 5 г;

Вода – 1,5 л

Спеції середземноморські трави – 5 г.

Приготування:

Відварену квасолю залити водою. Додати кабачки, цибулю, моркву і спеції. Перетерти томати в пюре, нарізати болгарський перець. Додати томати, сік і перець. Варити 15 хвилин. Подрібнену кінзу і спеції додати за 5 хвилин до кінця приготування. Перед подачею в кожну тарілку вичавити трохи лимонного соку і покласти базилік.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини