В холодний день, як ніколи хочеться зігрітися гарячим та поживним супом. Якщо банальні рецепти набридли, варто приготувати щось оригінальне, наприклад, французький цибулевий суп, грецьку фасоладу, або ж грузинську чихиртмау.
Про це пише Газета.юа.
Чихиртмау
Інгредієнти:
Куряче біле м’ясо – 500 г
Цибуля – 2 шт.
Яйця – 4 шт.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Винний оцет – ½ ч. л.
Часник – 3 зуб.
Кінза, сіль, перець – за смаком
Приготування:
Нарізане кубиками м’ясо викласти в каструлю, залити водою і варити до готовності. Вийняти, процідити бульйон і поставити на повільний вогонь. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити нарізану півкільцями цибулю і заправити бульйон. Збити яйця з оцтом і додати в них суміш із рубленого часнику, солі та перцю. Повільно влити суміш у бульйон, повернути в каструлю курку, дати супу прогрітися і зняти з вогню. При подачі посипати улюбленою зеленню.
Цибулевий суп
Інгредієнти:
Цибуля – 300 г
Олія – 3 ст. л.
Вершкове масло – 50 г
Біле сухе вино – 50 мл
М’ясний бульйон – 1 л м’ясного бульйону
Скибочки сухого хліба
Маасдам – 100 г
Чебрець, лаврове листя, часник – за смаком.
Приготування:
Нарізану півкільцями цибулю обсмажити на сильному вогні. Коли почне темніти, посолити, додати чебрець, лаврове листя, часник. Зменшити вогонь і готувати під кришкою 20 хвилин. Додати вино, зібрати лопаткою те, що пристало до дна сковорідки. Додати бульйон й проварити протягом 25 хвилин. В жаростійку миску налити суп, викласти хліб так, щоб повністю закривав поверхню, посипати натертим сиром й випікати в духовці 5 хвилин при 180 градусах. Подавати гарячим.
Фасолада
Інгредієнти:
Квасоля (суха, червона) – 100 г
Кабачок – 150 г
Томати у власному соку (+ сік 150 мл) – 5 шт.
Цибуля ріпчаста – 100 г
Перець болгарський – 150 г
Базилік (свіжий або сушений) – 15 г
Кінза – 20 г
Морква – 100 г
Сіль – за смаком;
Лимон (сік у тарілку) – 5 г;
Вода – 1,5 л
Спеції середземноморські трави – 5 г.
Приготування:
Відварену квасолю залити водою. Додати кабачки, цибулю, моркву і спеції. Перетерти томати в пюре, нарізати болгарський перець. Додати томати, сік і перець. Варити 15 хвилин. Подрібнену кінзу і спеції додати за 5 хвилин до кінця приготування. Перед подачею в кожну тарілку вичавити трохи лимонного соку і покласти базилік.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини