Деякі з найбільш дивних і цікавих фактів про їжу, які ви, ймовірно, ніколи не знали.
- Зелений, жовтий і червоний солодкий перець насправді не один і той самий овоч
Ці овочі – не завжди одна і та ж рослина. Хоча деякі зелені перці – незрілі червоні; зелені, жовті, помаранчеві і червоні перці – всі унікальні рослини зі своїми власним насінням.
- Білий шоколад, насправді, не шоколад
Незважаючи на свою назву, білий шоколад, насправді, не містить справжніх шоколадних компонентів. Він складається з суміші цукру, молочних продуктів, ванілі, лецитину і какао-масла – без сухих речовин шоколаду.
- Фруктові цукерки (як і автомобілі) покриті однотипним воском
Ви коли-небудь замислювалися, як липкі цукерки набувають цього глянсового блиску? Вони покриті карнаубським воском, тим же, який використовується на автомобілях для додавання їм блиску.
- Картопля може поглинати і відбивати сигнали Wi-Fi
Коли у 2012 році «Боїнг» хотів перевірити свої бездротові сигнали на нових літаках, вони розмістили гігантські купи картоплі на сидіннях. Через хімічний склад з високим вмістом води картопля поглинає і відображає радіо- і бездротові сигнали, як це роблять люди.
- Сирі устриці залишаються живими, коли ви їх їсте
Швидше за все, сирі устриці – все ще живі, коли ви їх їсте. Устриці розкладаються настільки швидко, що кухарям доводиться їх дуже швидко готувати – доки вони ще живі. Деякі різновиди молюсків можуть виживати без води до двох тижнів, тому устриці зберігаються в особливо регульованих умовах. Як тільки вони вмирають, їх небезпечно вживати в їжу. Тож: якщо у вас є хороша тарілка свіжих устриць, ви, ймовірно, жуєте їх, поки вони ще живі. На щастя, в устриць немає центральної нервової системи, тому вони не відчувають болю.
Популярні продукти, які ми вживаємо практично щодня. А чи все ми про них знаємо? Виявляється, далеко не все.
За матеріалами tribuna.pl.ua.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини