Молочна продукція є найбільш підроблюваним в Україні продуктом харчування, особливо це стосується вершкового масла. Такий фальсифікат нещодавно виявили та вилучили у двох школах Кіровоградської області.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
“В ході лабораторної експертизи встановлено невідповідність вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) по тригліцеридному складу молочного жиру, що свідчить про наявність у продукції рослинних жирів замість жирів тваринного походження”, – йдеться в повідомленні.
Йдеться про солодковершкове масло “Селянське” 73% жиру виробництва ТОВ “Оді”, Хмельницької області та сир кисломолочний фасований 9% жиру виробництва ТОВ “Валківський молочний завод”, Харківської області.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини“Контроль якості та безпеки харчової продукції, що використовується для організації харчування дітей у навчальних закладах, триває”, – додали у відомстві.