Раціон футболіста – дуже делікатна річ. Аби бути постійно в формі, мати гарне самопочуття та енергію, футболісти повинні дотримуватися правильного харчування.
Сьогодні редакція FoоdOboz розповість про те, що люблять українські футболісти, та що готує для команди “Шахтар” професійний шеф-кухар Любомир Тошич.
Андрій Ярмоленко
Бабусі Андрія Ярмоленка завжди є чим здивувати онука. Гравець футбольної команди “Динамо” дуже полюбляє абрикосовий компот та щавлевий борщ. Улюблений десерт футболіста – пончики з повидлом. Також, Андрій Ярмоленко ніколи не відмовляється від сала з цибулею.
Андрій Шевченко
У одному з інтерв’ю для видання FootballHub кухар збірної України Любомир Тошич розповів, що Андрій Шевченко любить їсти все, що свіже. Якщо він їсть щось одне – обов’язково звертає увагу на іншу їжу на столі: чого не вистачає, що треба змінити. Він завжди повідомить, якщо щось буде не так. Футболіст зазвичай віддає перевагу рибі, але в кожній країні, яку відвідує, Андрій Шевченко знаходить свою особливу їжу. В Італії, він обов’язково скуштує різотто з білими грибами. У Франції – морепродукти та гребішки. Також червону та білу рибу.
Також, Любомир Тошич готує для футбольної команди “Шахтар”. У одному з відеогідів для ютуб-каналу команди, Любомир Тошич розповів, чим годує футболістів після тяжкої гри.
Шеф-кухар зазначає, що у раціоні футболістів обов’язково повинна бути достатня кількість овочів та фруктів: смажені, запечені, на пару, а особливо – свіжі. Він міксує велику кількість різноманітних овочів та, зазвичай, їх запікає. Кожного дня для всієї команди Любомир готує 4-5 кілограмів овочів. М’яса – 8-9 кілограмів: курка, індичка, кролик. Риби або морепродуктів – до 10 кілограмів.
Також, джерелом вітамінів для футболістів є свіжі фреші. Вся команда випиває в день близько 20 літрів. Фаворитом серед перших страв для гравців є український борщ. Що до других страв – тут не обійтись без пасти та кус-кусу. Під час тренувань футболісти завжди їдять разом.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини