Для когось пікнік — це мівіна, консерви й бутерброди. В більш заморочливих випадках — шашлики й запечена у вугіллі картопля. Усе це теж буває смачним, але можна ввімкнути більше фантазії й зробити харчування в поході чи просто на природі повноцінним і не гіршим, як вдома. Тоді ваші незабутні вечері з краєвидами чи зустрічі світанку доповняться і гастрономічним задоволенням. Що ж готувати на природі?
1. Гарячий салат капрезе
Для приготування цієї страви знадобиться фольга.
Що потрібно: 2 помідори, 100 г моцарели, 20 г базиліка, 2 ст.л оливкової олії, 1 ст.л бальзаміку.
Як готувати:
- Помідори й моцарелу нарізати кільцями.
- Базилік подрібнити, змішати з олією й бальзаміком. Зробити це можна вдома й перебити в блендері. А на природу взяти вже готовий соус.
- З фольги зробити своєрідну “тарілочку”, помідори й моцарелу викласти на фольгу, викладаючи по черзі. Посолити, поперчити до смаку й залити соусом з базиліком.
- До салату підійде чіабата чи сухі брускети. Можна й прости зробити грінки над вогнем.
2. Чевапчичі в беконі
Невеликі ковбаски, які тримають форму завдяки бекону.
Що потрібно: 0,5 кг фаршу, 200 г тонко нарізаного бекону, 1 цибулина, 3 зубчики часнику.
Як готувати:
- Цибулю почистити, перекрутити на м’ясорубці чи подрібнити у блендері.
- Змішати цибулю, фарш, додати подрібнений часник, посолити й поперчити суміш. Можна додати спеції до м’яса.
- Сформувати ковбаски довжиною 8-10 см. Вузькі ковбаски зручно робити, пропустивши фарш через горлечко пляшки. Просто зріжте верх та вичавлюйте фарш. Або скористайтеся спеціальною насадкою для ковбаси.
- Кожну ковбаску щільно обгорніть беконом.
- Заморозьте та використовуйте!
- Смажте на невеликому вогні, не на вогні, перевертайте обережно, щоб не розірвати бекон. Посмажені на грилі чи сковороді чивапчичі в беконі урізноманітнять меню на природі.
3. Запечена кукурудза з сиром
Що потрібно: 5 качанів кукурудзи, 1 ст.л оливкової олії, 3-4 слайси бекону, 120 г сиру, 3 ст.л вершкового масла, декілька гілочок кінзи.
Як готувати:
- Кукурудзу почистити, посолити, змастити оливковою олією. Обирайте молоді, соковиті качани.
- Кожен качан загорнути в фольгу, або ж використати листя кукурудзи, попередньо очистивши від ниток.
- Обсмажуємо качани на грилі приблизно 20-30 хв, важливо перевертати їх кожні 5 хвилин.
- Бекон обсмажити, охолодити, подрібнити. Змішати з м’яким вершковим маслом.
- Сир подрібнити або взяти з собою попередньо натертий на тертці.
- Коли кукурудза готова, змащуємо її сумішшю бекону та масла, посипаємо сиром та зеленню.
4. Полента з томатами та сиром
Полента відома в Україні як складник баношу чи кулеші. Дрібна кукурудзяна крупа готується дуже швидко, що просто ідеально в поході.
Що потрібно: 400 г кукурудзяної крупи, 2 помідори, 150 г твердого сиру, 1 ст.л вершкового масла, зубчик часнику.
Як готувати:
- До казанка налийте 800 г води, насипте крупу, додайте зубчик часнику.
- Доведіть до кипіння, варіть 5-7 хв. Важливо постійно мішати кашу, інакше вона прилипне до дна.
- Помідори дрібно наріжте, додайте до каші.
- Тертий сир теж поступово додайте до гарячої поленти.
5. Грибний суп
Що потрібно: 300 г грибів свіжих, 1 велика картоплина, 1 морквина, й плавлений сирок, зелень, 1 ст. л олії.
Як готувати:
- Цибулю та гриби наріжте кубиками. Розігрійте в казанку олію та підсмажте цибулю та гриби.
- Долийте в казанок 2 л води та доведіть до кипіння. Можна додати лавровий лист та перець горошком.
- Картоплю та моркву почистьте, помийте, наріжте кубиком, додайте в казанок.
- Вкінці варіння додайте в суп нарізаний плавлений сир та зелень. Варіть, поки сир не розчиниться.
- Якщо у вас довга мандрівка, можна використати сушені гриби для супу.
Ці страви легко готувати, інгредієнти легко перевозити. Як перекуси в дорозі підходять горішки, сухофрукти, мед та арахісова паста. Формуйте меню, навіть якщо вирушаєте на день. Тоді голодний шлунок та роздуми, що поїсти, не будуть відволікати вас від часу з сім’єю чи милування природою.
Джерело: Всвіті
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини