В Україні 40% м’яса – фальсифікат: названо прості способи виявити неякісну продукцію

В Україні близько 40% м’яса на прилавках – фальсифікат і неякісна продукція. При цьому будь-який споживач може самостійно визначити, наскільки якісна продукція.

Про це пише OBOZREVATEL. Експерти назвали кілька простих порад, як визначити якість м’яса.



Як виявити, чи було м’ясо замороженим. Для цього, як розповідає деканка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Прилипко, досить у рукавичці, серветкою або через упаковку натиснути на м’ясо пальцем. “Так, щоб на ньому залишилася невелика ямка. Якщо м’ясо відразу ж повернеться в попереднє положення і ямка вирівняється, м’ясо свіже і не заморожувалося. А якщо ямка залишиться, така продукція повинна викликати запитання”, – говорить експертка.

Несвіже м’ясо можна визначити на запах. Навіть якщо продукція вимочувалася в різних розчинах, повністю перебити запах не вдасться. Перед покупкою, кажуть експерти, м’ясо обов’язково потрібно понюхати. Якщо є будь-які сторонні і неприємні запахи, його краще не їсти.

Який вигляд у м’яса. Продукція на прилавку має бути в міру сухою. Не завітреною, але й без рідини в лотку. Якщо з м’яса тече – значить, його заморожували. “Щодо кольору, це від рожевого до темного червоного з темним відтінком, залежно від того, що це за м’ясо”, – пояснює професорка.

“Не повинно бути зверху білої плівки. Такі плівки – бактерії дріжджів”, – радить деканка.

Не варто купувати м’ясо на акціях. Акційні пропозиції – це найчастіше продукція, термін зберігання якої закінчується. Тому купуючи м’ясо з великою знижкою, ви ризикуєте отримати неякісну продукцію. Крім того, зберігати таке м’ясо вдома не варто: воно може зіпсуватися вже наступного дня навіть у холодильнику.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини