В Україні випустили унікальний йогурт із бурякових цукатів.
Про це повідомляє agro-yug.com.ua.
Розповідається, що сумська сироварня O’bereg спільно з кафедрою переробки молока Сумського національного аграрного університету (СНАУ) випустили експериментальну партію унікального йогурту з цукатами червоного буряка.
Науковці визначили, що унікальне поєднання молочної сировини та буряку дозволило підвищити вміст харчових волокон у йогурті на 42%, β-каротину на 13%, на 9% – магнію та вітаміну С, на 8% – заліза, на 4% – кальцію.
«Харчові волокна буряка мають гарні сорбційні властивості, вони є пробіотиками – незасвоюваними інгредієнтами продуктів харчування, що селективно стимулюють ріст та активність одного або кількох видів бактерій у товстому кишечнику. Буряковий жмих на 95% складається з харчових волокон», – наголошують у компанії.
Аби розпочати масове виробництво бурякового йогурта, сировари чекають цукати, виготовлені в СНАУ.
Варто зазначити, що окрім закваски виробництва Данії, всі складові йогурта українські.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини