Кавун вагою в 32 кілограми виростила мешканка села на Полтавщині Марія Троцько. Дівчина продовжила ремесло дідуся-фермера і завдяки гігантському сорту стала знаменитістю регіонального масштабу.
Як повідомило видання “Коло-News”, кавун був вирощений без використання хімії та нітратів. З моменту висадки насіння і досягнення стиглості плоду пройшло рівно 85 днів, – пише Оbozrevatel.
“У нашій родині існує традиція. Дідусь 40 років займався вирощуванням динь і кавунів. Найбільший його кавун він віддав на стіл в день народження мого брата, 17 серпня. Цю, 32-кілограмову ягоду, я піднесла братові в день його весілля. Молоді розрізали її на кшталт весільного торта”, – ділиться враженнями Марія.
А в Херсонській області урожай цього літа подарував кавун вагою в 37,7 кг. Смугастий гігант був представлений на XVIII фестивалі “Український кавун – солодке диво”, повідомляє Agrotrend.
Відзначимо, що кавун має ряд корисних властивостей. В першу чергу, це природне антиоксидантну і сечогінний засіб. Скибочку цієї сезонної ягоди здатний заповнити запаси води та цукру під час фізичних навантажень, а також збагатити організм мінералами.
Що стосується шкоди від надмірного вживання баштанної культури, то лікарі рекомендують уникати переїдання соковитого плоду людям з сечокам’яною хворобою. Оскільки ті ж властивості, що можна назвати корисними та очисними, можуть спровокувати в деяких випадках вихід каменів з нирок.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини