Воду після варіння картоплі люди даремно зливають в раковину: як використовувати диво-відвар

Вода після варіння картоплі містить корисні речовини, але не всі знають, як відвар можна застосувати.

Більшість з нас в дитинстві парилися над картоплею. Тоді наші батьки зливали воду, залишаючи в каструлі тільки плоди, але робили це вони даремно, – пише Главред.

Вода після варіння картоплі містить корисні речовини, але не всі знають, як відвар можна застосувати. Така вода корисна, тому краще її не зливати, а використовувати в різних цілях.

Відвар картоплі приймають при самих різних захворюваннях

Зовнішнє застосування показано при проблемах зі шкірою і волоссям. Наприклад, ванночки з картопляної води зроблять загрубілу шкіру ніг і рук м’якою, більш ніжною, ополіскування відваром волосся після миття голови зробить їх слухняними і міцнішими.

Вода, що залишилася після варіння картоплі, знаходить застосування і в побуті

  • Підживлення кімнатних рослин. Воду, що залишилася після варіння картоплі, можна використовувати для квітів в якості підгодівлі. Концентрація відвару особливого значення не має, головне, щоб він був несолоним. Вносити подібне добриво можна 2-3 рази на місяць, замінюючи їм стандартні підгодівлі хімічними препаратами.
  • Його можна застосовувати навіть для примхливих і ослаблених квітів. Позитивний ефект буде помітний приблизно через тиждень після першої підгодівлі. У квітів стануть міцнішими коріння, активізується зростання.
  • Очищувач для ванної кімнати. Насичений картопляний відвар, отриманий після варіння бульб в шкірці, допоможе впоратися з вапняним нальотом у ванній. Жителі регіонів з жорсткою водою змушені миритися, що їх білосніжна ванна раз у раз покривається жовтизною в результаті відкладень вапна. Щоб не запускати сантехніку, частіше протирайте поверхні тканиною, змоченою в картопляній воді. Після такого очищення ванна знову стане білосніжною.
  • Засіб для чайника від накипу. Для цього варіанту використання буде потрібно не готовий відвар, а очищення від картоплі. Попередньо бульби потрібно помити за допомогою жорсткої щітки. Зрізану шкірку закладають в електричний чайник, стінки якого обросли накипом. Прокип’ятити очищення потрібно кілька разів до тих пір, поки наліт всередині не розчиниться.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини