Індійські вчені визначили, чи може втрата певних запахів бути ознакою інфікування Covid-19. Учасники дослідження, які не відчували запаху кокосового масла та м’яти, з найбільшою ймовірністю показували позитивний тест на коронавірус.
Загалом тестували п’ять доступних і поширених запахів: перцевої м’яти, кардамону, часнику, фенхелю та кокосового масла, пише Газета.юа з посиланням на BGR.
Майже 25% піддослідних не відчували запаху м’яти, і майже 21% учасників повідомили, що не можуть ідентифікувати запах кокосового масла.
Втрата нюху та смаку, згідно з аналізом New York Times, спостерігається у майже 90% пацієнтів з Covid-19. За дослідженням Медичного центру Університету Вандербільта, близько чверті хворих повідомляють про це як про свій єдиний симптом.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини