Пропонуємо три дуже смачних низькокалорійних салати без майонезу: «Празький» з м’ясом, «Шопський» – дуже схожий на «Грецький» і третій салат, звичайно ж з грибами.
Всі випробувані і отримали дуже високу оцінку домочадців. Але крім усього іншого, салати не тільки низькокалорійні, але і ситні в свою чергу. Такі салати прекрасні не тільки для святкового столу, але і на кожен день. Великий плюс цих салатів – доступність всіх продуктів.
Дуже рекомендую! Отже, знайомтеся докладніше.
Салат «Празький»
продукти:
- 300 г курячого філе
- 4 відварені яйця
- 1-2 свіжих огірка (в залежності від розміру)
- Зелена цибуля
- Невелика морква
заправка:
- 1 варений жовток
- 1 ч. л. зернистої гірчиці
- 3-4 ст. л. оливкової олії
- Сіль за смаком
Приготування:
Куряче філе й огірки нарізаємо невеликими шматочками.
Один жовток відокремити для заправки салату, а білок й інші яйця нарізати кубиками.
Моркву нарізати тонкими смужками (стружкою) за допомогою овочевого ножа. Ніж тягти не через всю моркву (якщо вона у вас довга), а на відстані 6-8 см.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю.
Готуємо заправку: до жовтка додаємо гірчицю, сіль і розтираємо. Потім частинами додамо оливкову олію. Розмішати і заправити салат. Ретельно перемішати, викласти в салатник, прикрасити зеленою цибулею.
Салат «Шопський»
Це улюблений салат в Болгарії, дуже схожий на «Грецький».
продукти:
- 2 помідори
- 2 огірка
- 2 болгарських солодких перцю
- 1 червона цибуля
- 15 маслин без кісточки
- петрушка
- 120 г бринзи
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. соку лимона або яблучного оцту
Приготування:
Перш за все запікаємо перець. Ріжемо його вздовж на 2-3 частини, очищаємо від насіння. Викладаємо зрізом вниз на деко, змащене оливковою олією. Печемо 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Дати перцям охолонути. Акуратно зняти шкірку за допомогою ножа. Порізати великими кубиками.
Помідори і огірки також нарізаємо великими кубиками, цибулю – півкільцями. Подрібнюємо петрушку.
Маслини розрізати навпіл, бринзу – порізати на невеликі кубики або натерти на тертці.
Заправляємо салат сумішшю оливкової олії і лимонного соку. Акуратно перемішуємо.
Викладаємо салат в салатник або блюдо, зверху – бринзу, прикрашаємо маслинами і листочками петрушки.
Салат з грибами, куркою і яйцем
Дуже смачний салат для любителів грибів, подаю два варіанти заправки
продукти:
- 300 г грибів
- 1\2 банки кукурудзи
- 1 огірок
- 3 яйця
- 1 цибуля
- 1 морква
Заправка 1: несолодкий йогурт або сметана
Заправка 2: соєвий соус з оливковою олією 1:1
Гриби ріжемо не дрібно, обсмажуємо в невеликій кількості оливкової рафінованої олії. Солимо, перчимо.
Відкинемо на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
Подрібнимо цибулю, моркву, обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.
Відварені яйця ріжемо на невеликі кубики. З кукурудзи зливаємо розсіл.
Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо салат. Сіль за бажанням. От і все! Салат з грибами і кукурудзою без майонезу готовий!
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини