Українські каратисти здобули комплект медалей на турнірі в Чилі

На турнірі Karate1Серії А, який відбувався в Сантьяго (Чилі), збірна України виборола три нагороди: “золото”, “срібло” та “бронзу”, повідомляє Федерація карате України, передає Український інтерес.

Станіслав Горуна переміг у категорії до 75 кілограмів. На шляху до фіналу українець здолав бійця з Мексики (9:1), потім – представників Бразилії (1:0) та Туреччини (4:1). У четвертому колі Горуна завдав поразки титулованому італійцю Луїджі Бузі (3:1). У півфіналі наш спортсмен переміг Яссіна Секурі з Марокко (5:4), а у фіналі здобув перемогу над господарем татамі чилійцем Хоакіном Гонсалесом.



Срібну медаль виборола Анжеліка Терлюга у категорії до 55 кілограмів. Спортсменка спочатку перемогла суперниць зі США (2:1), Чилі (10:6) та Японії (4:0). У півфіналі українка вкотре здолала німкеню Яну Бітч (6:3). А у фіналі з рівним рахунком 2:2 лідерка світового рейтингу поступилася Валерії Кумізакі з Бразилії через перший бал, який здобула суперниця.

Бронзову медаль виграла Галина Мельник у категорії до 68 кілограм.

Усього в змаганнях узяли участь 804 атлети з 72 країн світу.

У серпні на міжнародних спортивних змаганнях First European Universities Combat Games українські студенти вибороли 42 медалі. Такий блискучий результат став найкращим у медальному заліку. Учасники боролися в чотирьох видах спорту – дзюдо, карате, кікбоксінг та тхеквондо.

А наші школярі тріумфували на міжнародних спортивних змаганнях в Угорщині. Діти вибороли 12 золотих, 20 срібних і стільки ж бронзових медалей на Всесвітніх іграх із єдиноборств серед учнів Combat Games. Загалом українська збірна здобула 52 нагороди.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини