Найпростіші овочі – кабачки, але з яких можна приготувати безліч смачних і зовсім простих страв, які стануть відмінним варіантом ситного обіду.
Якщо до них ще додати сир, зелень, сметану і спеції – вийде дивовижне частування, передає Обозреватель.
1. Кабачки, запечені зі сметаною і зеленню
Інгредієнти:
- кабачки – 5 шт.
- сметана – 500 г
- часник – 2-3 зуб.
- яйця – 3 шт.
- зелень – петрушка, кріп, базилік – по 1 пучку
- сіль – 1/2 ч. л.
- чорний перець – 1/2 ч. л.
- соняшникова олія – 50 мл
- вершкове масло – 30 г
Спосіб приготування:
- Помийте кабачки і наріжте виключно кружечками, так буде смачніше.
- Обов’язково посоліть, поперчіть і залиште так на 10-15 хвилин.
- Зелень і часник подрібніть, додайте сметану, перець і яйця, перемішайте до однорідності.
- Посмажте кабачки на олії, викладіть на паперовий рушник, щоб весь жир стік.
- Після – викладіть кабачки в форму для запікання і залийте сметаною сумішшю.
- Відправте запікатися на 30 хвилин при 180 С
- Перед подачею можна додати натертий сир.
2. Запіканка з кабачків з бринзою і зеленню
Інгредієнти:
- кабачки – 5 шт.
- борошно – 2 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- бринза – 200 г
- твердий сир, будь – 100 г
- молоко – 1 стакан
- вершкове масло – 50 г
- петрушка, базилік – по 40 г
- раститель масло – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте і наріжте кільцями кабачки, відваріть їх в солоній воді близько 5 хвилин.
- Соус: на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і посмажте.
- Збийте яйця з молоком і додайте до борошна, щедро соліть, поперчіть і перемішайте до однорідності.
- Форму для запікання змастіть олією, викладіть кабачки.
- Подрібніть зелень і додайте бринзу, добре розітріть і додайте туди ж.
- Зверху залийте готовим соусом.
- Відправте в духовку на 25 хвилин при 200 С.