Родина операторки, яку застрелив Алек Болдвін, подала до суду на актора Болдуїна

Сім’я Галини Гатчинс подала позов проти актора Алека Болдвіна, який вистрелив у жінку під час зйомок фільму “Іржа”.

Про це інформує “Німецька хвиля”, передає “Еспресо.Захід“.

Чоловік та дев’ятирічний син українки Галини Гатчинс подали позов проти Алека Болдуїна до суду і вимагають значного відшкодування збитків. Актор своєї вини не визнає.



У вівторок, 15 лютого, на пресконференції в Лос-Анджелесі адвокат повідомив про вимогу родини відшкодувати збитки. Позов направили до суду округу Санта-Фе (штат Нью-Мексико).

За версією юристів, до смерті операторки призвела “безрозсудна поведінка” Болдуїна та інших продюсерів фільму. Адже Болдуїн не проходив навчання прийому, відомому як “перехресне вихоплення” – це коли револьвер, що носиться на лівому боці ручкою вперед, вихоплюють правою рукою і навпаки. Саме в момент фільмування цього епізоду застрелили Галину Гатчинс.

Команда знімала сцену, де Болдуїн, який грає злочинця, мав стріляти з пістолета холостими патронами. Асистент режисера запевнив, що пістолет не заряджений. У ході розслідування він визнав, що не перевірив повністю пістолет, перш ніж назвати зброю безпечною.

Гелікоптером до лікарні доставили 42-річну операторку Галину Гатчинс, де вона померла. Також отримав тяжке поранення від пострілу 48-річний режисер фільму Джоел Соуса. Утім він себе винним не вважає.

Поліція надалі продовжує розбиратися в обставинах. Головне питання, як заряджена зброя потрапила на знімальний майданчик.

Довідково. Галина Хатчінс мала ступінь магістра міжнародної журналістики Київського національного університету і раніше працювала журналістом-розслідувачем у британських документальних фільмах в Європі. Переїхавши в США, Хатчинс в 2015 році закінчила Американський інститут кіно. Відома своїми роботами над фільмами: “Заклятий ворог” (2020), “Blindfire” (2020) і “Дорогенька” (2019). У 2019 журнал American Cinematographer назвав її “зіркою, що сходить”.

Голлівудська операторка Галина Гатчинс трагічно загинула у США під час зйомок нового вестерна “Іржа”, вона була родом з України. Її випадково застрелив актор Алек Болдуїн.

 

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини