8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто

Більшість жінок бояться старіти, але в зрілому віці є свою плюси. Американка Мішель Комбс (Michelle Combs), як і багато інших, довгий час відчайдушно боролася з ознаками старіння, але в 52 роки вирішила, що з неї вистачить. Вона впевнена, що саме стереотипи заважають нам жити. У своєму блозі жінка написала про те, які принципи вона раз і назавжди викреслила зі свого життя, щоб стати щасливішими. 

1. Терпіти те, що не подобається

8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто - 1



«Я не знаю, наскільки це добре, але, якщо зі мною будуть погано поводитися, я буду кричати про це».

Мішель Комбс впевнена, що потрібно перестати мовчати, коли бачиш або відчуваєш несправедливість. Ми готові захищати інших, але так рідко робимо це для себе. Йдеться про вибудовування власних психологічних меж. Дуже важливо вміти показати оточуючим, як з нами поводитись не можна. Говорити про те, що нам не подобається, – перший крок в цьому напрямку.

2. Хвилюватись, що подумають про нас інші

8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто - 2

«Одного разу ми зайшли в гарне кафе, і у мене настав момент паніки. Що всі ці люди подумають про мене? Тоді я вирішила, що їх думка про мене не змінить смаку омлету з беконом і авокадо, які я їм».

У певному віці ми приходимо до того, що пора прийняти себе з усіма потрохами, а наші особливості і недоліки цілком можуть стати родзинкою. Насолоджуватися життям потрібно в будь-якому віці. Життєрадісна пенсіонерка Бадді Вінкл (Baddie Winkle), що обожнює яскраві, а часом і епатажні наряди, кожен день доводить світу цю просту істину.

3. Вибачатися за безлад в будинку

8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто - 3

«Знаєте, чому мій будинок брудний? Тому що мені зараз не хочеться прибирати. Крім того, я неорганізована і трохи нечупара».

Звичайно, заглиблюватися в крайнощі не варто, але іноді можна пробачити собі безлад в квартирі. Адже це ваш будинок і ви не перед ким не зобов’язані за це вибачатися. Крім того, варто спробувати з’ясувати, чому вам стало так важко підтримувати чистоту. І справа не обов’язково в ліні, існує кілька причин, в яких ви можете навіть не усвідомлювати. Наприклад, ви настільки занурені в стрес на роботі, що у вас просто не вистачає часу і сил, щоб привести житло в порядок. Таке іноді трапляється з кожним, і це абсолютно нормально.

4. Соромитися своїх слабкостей

8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто - 4

«У мене більше немає грішних задоволень, у мене просто регулярні задоволення. І мені подобається Леді Гага».

Ви не зобов’язані звітувати стороннім про те, як проводите свій час. Неважливо, чи любите ви читати дитячі комікси, збираєте сірникові коробки або можете поплакати за переглядом мелодрами, – це частина вас. Видатний фізик Річард Фейнман якось сказав: «Я не несу ніякої відповідальності за те, чого від мене чекають інші … Ніколи я не робив того, що здавалося важливим іншим, і не має наміру надалі цього робити». Дотримуючись цього принципу, він все життя займався улюбленою справою і був удостоєний Нобелівської премії.

5. Носити незручне взуття

8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто - 5

«Мені плювати, чи підходять мої шкарпетки до цих сандаль. Моя зручність важливіша, ніж чиєсь ображене почуття прекрасного. До біса незручне взуття».

Бажання красуватися в кошмарних туфлях на величезній підборах зазвичай супроводжує юності. З віком стає ясно: все, що ми надягаємо на себе, повинно бути не просто красивим, але і комфортним. Носити зручний одяг і взуття — це перш за все повага до себе і власного тіла. Гардероб — це відображення особистості — ось одне з головних правил стилістів. Речі, які підходять саме вам, — одна з ознак щасливим і гармонійним жінки.

6. Накопичувати всякий мотлох

8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто - 6

«Майже все, що лежить в коморі, мені не потрібно. Моя мета — відправити на смітник хоча б половину того, що у нас є. А може, і більше».

Намагаючись позбутися від зайвих речей, кожен з нас думає: «А раптом мені це знадобиться?» Якщо ви не знаєте, навіщо вам потрібен цей предмет прямо зараз, навряд чи йому знайдеться застосування пізніше. Про життя з мінімумом речей і ідеальною організацією простору можна прочитати в книзі Марі Кондо «Магічне прибирання».

7. Витрачати час на людей, які нам не подобаються

8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто - 7

«Раніше я часто обідала з колегами. Одного разу я подивилася на них, коли вони сварилися між собою, і зрозуміла, що вони мені не подобаються, вони підлі й дріб’язкові. Якого біса я тут роблю?»

Наше життя занадто коротке, щоб витрачати її на тих, хто нам нецікавий і неприємний, набагато краще зосередитися на рідних і близьких, якими ми по-справжньому цінуємо. Дослідження, проведене вченими з Гарварда, показало, що люди, задоволені своїми відносинами з оточуючими, відрізняються міцнішим здоров’ям.

8. Шукати хороше в кожній людині

8 стереотипів, для яких ви занадто старі, і це круто - 8

«Люди роблять свій вибір. Якщо вони вирішать бути нестерпними придурками, то так тому і бути. Я більше не відчуваю, що повинна шукати щось привабливе в таких людях».

Якщо покопатися, то дійсно можна знайти щось хороше в кожній людині. Головне питання в тому, а чи потрібно це вам? Потрібно просто змиритися з тим, що існує категорія токсичних особистостей, від яких варто бігти як від чуми. Йдеться про людей, які живуть в позиції жертви і не вміють прощати, пасивних агрессорах і егоїсти, які звикли грати тільки в одні ворота. Спілкування з ними лише псує настрій, забирає час і сили.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини