Незважаючи на те, що основний урожай овочів і фруктів припадає на літо, восени теж є багато свіжих, корисних продуктів, на які рекомендують звернути увагу фахівці зі здорового харчування.
Про це пише Ukrhealth.
Першим в списку йде гарбуз. Всі його сорти багаті вітамінами А і С і містять омега-3 жирні кислоти. Це також хороше джерело вітамінів групи B, необхідних для нормального обміну речовин.
У грибах багато вітаміну B і D, а також селену – антиоксиданту, який відновлює пошкодження клітин і допомагає щитовидній залозі. Крім того, гриби можна використовувати в багатьох стравах замість м’яса.
Кольорова капуста – універсальний замінник продуктів, багатих вуглеводами, таких як рис. Крім того, хрестоцвіті, в тому числі цвітна капуста, знижують ризик деяких видів раку, наприклад передміхурової залози. Не менш корисна і листова капуста – відмінне джерело кальцію і калію.
Для багатьох яблука – синонім осені. Вони багаті клітковиною і вітаміном C, який необхідний для захисту ясен, загоєння ран і підтримки імунітету. Яблука вважаються одним з кращих фруктів для схуднення.
Ще один корисний осінній фрукт – груші. Один плід середнього розміру містить 24% добової норми клітковини. А одержуваний організмом з груш пектин допомагає впоратися з почуттям голоду.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини