Що приготувати з кабачків на обід: швидкі рецепти

Найпростіші овочі – кабачки, але з яких можна приготувати безліч смачних і зовсім простих страв, які стануть відмінним варіантом ситного обіду.

Якщо до них ще додати сир, зелень, сметану і спеції – вийде дивовижне частування, передає Обозреватель.



1. Кабачки, запечені зі сметаною і зеленню

Інгредієнти:

  • кабачки – 5 шт.
  • сметана – 500 г
  • часник – 2-3 зуб.
  • яйця – 3 шт.
  • зелень – петрушка, кріп, базилік – по 1 пучку
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • чорний перець – 1/2 ч. л.
  • соняшникова олія – 50 мл
  • вершкове масло – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Помийте кабачки і наріжте виключно кружечками, так буде смачніше.
  2. Обов’язково посоліть, поперчіть і залиште так на 10-15 хвилин.
  3. Зелень і часник подрібніть, додайте сметану, перець і яйця, перемішайте до однорідності.
  4. Посмажте кабачки на олії, викладіть на паперовий рушник, щоб весь жир стік.
  5. Після – викладіть кабачки в форму для запікання і залийте сметаною сумішшю.
  6. Відправте запікатися на 30 хвилин при 180 С
  7. Перед подачею можна додати натертий сир.

2. Запіканка з кабачків з бринзою і зеленню

Інгредієнти:

  • кабачки – 5 шт.
  • борошно – 2 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • бринза – 200 г
  • твердий сир, будь – 100 г
  • молоко – 1 стакан
  • вершкове масло – 50 г
  • петрушка, базилік – по 40 г
  • раститель масло – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помийте і наріжте кільцями кабачки, відваріть їх в солоній воді близько 5 хвилин.
  2. Соус: на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно і посмажте.
  3. Збийте яйця з молоком і додайте до борошна, щедро соліть, поперчіть і перемішайте до однорідності.
  4. Форму для запікання змастіть олією, викладіть кабачки.
  5. Подрібніть зелень і додайте бринзу, добре розітріть і додайте туди ж.
  6. Зверху залийте готовим соусом.
  7. Відправте в духовку на 25 хвилин при 200 С.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини