Вчені у США придумали жуйку, що може зменшити ризик зараження коронавірусом

Вчені університету Пенсильванії розробили жувальну гумку, що здатна суттєво зменшувати поширення коронавірусу. Жуйка допоможе знизити захворюваність у країнах, де бракує вакцин.

Доповідь про дослідження інноваційної жуйки з’явилась у Molecular Therapy. Жувальна гумка містить білки-копії білку ACE2, що коронавірус використовує для проникнення в клітини. Ці часточки «вловлюють» вірус і не дають йому поширюватись зі слиною, коли людина чхає, кашляє або голосно говорить – адже саме у слині найвища концентрація вірусу, – пише Zaxid.net.



Експеримент in vitro (у пробірці – ред.) з використанням зразків слини інфікованих коронавірусом людей показав, що вірусне навантаження після використання жуйки зменшується на 95%.

Жуйка на смак буде такою ж, як і звичайна, а зберігати її можна буде упродовж кількох років за нормальної температури повітря – молекули білку не пошкодяться, кажуть дослідники. Використання жуйки, на їхню думку, допоможе країнам, що не можуть дозволити собі масову вакцинацію від коронавірусу.

Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини