Шеф-кухар спокійно відреагував на шквал критики, яка на нього звалилася.
Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який розробив нове меню шкільного харчування в українських школах відповів хейтерам у соцмережах. Він вважає, що людська небайдужість є рушійною силою, передає ТСН.
Про це він написав на своїй сторінці в інстаграм.
“За останні дні тема шкільного харчування стала дуже гарячою і назбирала всякого. І адекватну критику, і сліпий хейт, і підтримку, і прекрасних ботів, і реальний досвід тих, хто зіткнувся зі шкільною їжею на місцях. З‘явилася навіть петиція на відміну меню від мене в садочках, яка мала б право на існування, якби не одне “але”. Я не розробляв ще меню для дитячих садочків. Хочу на це сказати: дякую кожному. Бо завдяки такій хвилі різних думок, ця тема лишається на вустах. Небайдужість народу – то рушійна сила змін. І якщо за два роки всі негативні коментарі зникнуть, це значить, що шкільним харчуванням можна більше не займатися. А поки ми проживаємо конфлікт сучасного бачення та старої системи. І це природньо, що воно скрипить, ламається, сипиться та дає збій. Ми не можемо під нуль знищити старе, у країни немає на це ні ресурсу, ні досвіду, ні підтримки. Доводиться все робити поступово”, – написав Клопотенко.
Він додав, що зі своєю командою вони читають коментарі українців, аналізують їх та прописують подальші кроки:
- навчання кухарів;
- навчання людей, які на місцях складають меню, як правильно читати норми.
- навчання українців критично мислити та адекватно висловлювати свої думки (“це жарт”, – зауважив Клопотенко);
- розповідь про основи здорового харчування.
Євген Клопотенко зауважив, що на сьогодні тема харчування дітей у школах болюча, але замовчувати проблеми, які існують, не варто.
“Я знаю, що ця тема болить. І болить вона сильно, бо це діти. Тому кожний коментар я розумію, маю такі ж самі емоції, і крок за кроком впроваджую майбутнє у ті умови, які є зараз. Але у мене є єдине прохання – не мовчіть. Це – найгірше. Краще пишіть хейт, проте не мовчіть. Бо зміни стаються там, де є голос. Всім дякую”, – резюмував Євген Клопотенко.
Додавайте "Шляхту" у свої джерела Google Новини
Посмотреть эту публикацию в Instagram